DHK

Opkomende markten bieden door hun snelle ontwikkeling steeds vaker kansen voor Nederlandse export en investeringen. Verzilver nu uw kansen met de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en kennisverwerving (DHK).

De regeling staat open voor de volgende markten: Argentinië, Azerbeidzjan, Bangladesh, Brazilië, Chili, China*, Colombia, Egypte, Ethiopië, Ghana, Golfregio (Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saudi-Arabië en Verenigde Arabische Emiraten), India, Indonesië, Irak, Kazachstan, Kenia, Maleisië, Mexico, Nigeria, Oekraïne, Panama, Rusland, Singapore, Servië, Turkije, Vietnam, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.
* inclusief Taiwan

Subsidie voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en kennisverwerving voor Colombia, Vietnam en Zuid-Afrika kan worden aangevraagd in het kader van de Transitiefaciliteit.

Modules

Beschikbare modules zijn:

  • Demonstratieprojecten
    Bedrijven kunnen subsidie krijgen voor demonstratie van een product of technologie in een van de doellanden. Zo kunnen zij potentiële afnemers overtuigen.
  • Haalbaarheidsstudies
    Bedrijven kunnen subsidie krijgen voor een studie naar de haalbaarheid van een project in een van de doellanden. Het gaat hier om technische of commerciële haalbaarheid van een project.
  • Kennisverwerving
    Bedrijven kunnen subsidie krijgen voor het inhuren van externe expertise. Dit gaat bijvoorbeeld om advies over het vinden van lokale partners, juridische of fiscale aspecten.

Voor wie?

DHK richt zich op Nederlandse (mkb-)ondernemingen met internationale ambitie en interesse in opkomende markten.

Budget ruim overtekend

Vanwege de grote belangstelling voor de DHK-regeling is het voor 2014 beschikbare budget al fors overtekend. De kans dat wij een nieuwe aanvraag kunnen honoreren is zeer klein. Dit betekent dat het weinig zinvol is om momenteel nog een aanvraag voor deze subsidie in te dienen

Indieningstermijn

De indieningstermijn voor aanvragen is open vanaf 1 januari 2014. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland behandelt complete aanvragen in volgorde van binnenkomst.

Opdrachtgever

De Rijkdienst voor Ondernemend Nederland voert de DHK-subsidieregeling uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken